Data publikacji: 2017-10-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: CZEKOLADA NA GORĄCO Z MALINAMI
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Właśnie teraz, gdy aura za oknem nie nastraja pozytywnie, warto zafundować sobie chwilę przyjemności. Na co warto postawić? Poznaj przepis na ekspresową czekoladę z malinami, która nie tylko rozgrzeje, ale i skutecznie osłodzi październikowe wieczory.
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Składniki:
– 1 tabliczki gorzkiej czekolady
– Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica 250 ml
– Cukier waniliowy ½ łyżeczki
– Maliny
Wykonanie:
Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin.
Smacznego!
Karkonoszy.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE