Aktulności LIFESTYLE Styl życia

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św.

Data publikacji: 2018-03-16
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka. Styl życia, LIFESTYLE - Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Guinness, kultowy czarno-biały stout, jest nierozerwalnie związany z Dniem Św. Patryka i dzieli z nim bogatą historię. Pomaga także wyrazić prawdziwego ducha tego święta, poprzez spotkanie i wzniesienie razem toastu za wspólne wartości – dumę i przyjaźń.

 

Co roku ponad 70 milionów ludzi na całym świecie spotyka się z okazji dnia Św. Patryka. Jedynego Święta narodowego obchodzonego w tak wielu krajach: od Dublina po Dubaj, przez Londyn po Limę, od Peru po Paryż, od Sydney po Sztokholm, od Moskwy aż po Montserrat. Browarnicy Guinnessa zachęcają do wspólnego świętowania w najbliższą sobotę 17 marca. Tego dnia spotkajmy się z przyjaciółmi, cieszmy rozmową, dobrym piwem i jedzeniem.

 

 

Początki Browaru Guinness sięgają 1759 roku, gdy Arthur Guinness podpisał 9000-letni kontrakt na wynajem St. James’s Gate Brewery  w Dublinie. Od tego momentu aż do teraz  Browar Guinness, napędzany duchem innowacji, oddaje się swojej misji warzenia wyjątkowego piwa najwyższej jakości.

 

Szkoląc naszych browarników w sztuce warzenia piwa wg receptury Arthura Guinnessa, dokładamy wszelkich starań, aby każda szklanka, butelka lub puszka wiązała się z niepowtarzalnym doświadczeniem smakowym. Bez względu na to z jakiego miejsca pochodzi piwo lub gdzie jest serwowane.

 

Na każdym etapie warzenia zawsze dążymy do perfekcji. Od Warzelni nr 4 (Brewhouse 4), najbardziej zaawansowanego technologicznie browaru na świecie, po dziedzictwo i spuściznę browarniczą (ang. St. James’s Gate Brewery), nasze przywiązanie do najwyższej jakości jest autentyczne – każda partia Guinnessa przechodzi przez 251 punktów kontroli przed wypuszczeniem na rynek.

A to już wiesz?  Polki stawiają na przyjemność

 

Nalanie idealnej szklanki Guinnessa z beczki to umiejętność sama w sobie. Zajmuje  dokładnie 119,5 sekundy.

 

Głębokie i kremowe, z charakterystycznym ciemno-czerwonawym kolorem i  aksamitnym wykończeniem, Guinness Drought to najlepiej sprzedające się piwo Guinnessa. Piwoszy przyciąga przede wszystkim wyrafinowaniem i śmiałą kombinacją smaków.

 

Guinness jest podawany z jedzeniem i używany do gotowania już od ponad 150 lat. Jest doskonałym dodatkiem do ostryg, gulaszu, chleba, a nawet ciasta! Produkując 25 piw światowej klasy oraz planując kolejne intrygujące rodzaje, Browar Guinness ma do zaoferowania piwo dla każdego piwosza ,nie tylko w dniu Św. Patryka.

 

Więcej informacji o piwie https://www.guinness.com/en/

 

Globalne dane o dniu Św. Patryka:

Tourism Ireland – https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

 

Failte Ireland, Festival Św. Patryka – http://www.stpatricksfestival.ie/info

 

 

Idealna porcja piwa

 

Jakość tzw, pinty jest miarą jakości baru, w którym jest serwowana . Poniżej opisujemy co trzeba zrobić, aby nalać idealną porcję piwa oraz dlaczego stworzyliśmy nasz słynny dwuetapowy sposób nalewania.

 

Oto sześć kroków dwuetapowego sposobu nalewania i podawania Guinnessa.

 

1. Szkło

– Wybierz chłodną, czystą, suchą szklankę typu Tulip

– Zawsze trzymaj szklankę za podstawę. Pamiętaj o higienie – nie dotykaj brzegu szklanki.

 

2. Kąt

– Trzymaj szklankę pod kątem 45 stopni tuż pod kranikiem.

 

3. Nalewanie

– Odkręć kranik do maksimum (pociągnij do siebie) i pozwól Guinnessowi spływać po ściance szklanki.

– Powoli prostuj szklankę, gdy się napełnia.

– Zakręć kranik, gdy Guinness będzie ok. 15-20 mm od górnej krawędzi szklanki.

– Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa.

 

4. Stabilizacja

– Umieść szklankę na tacce do odstania, na widoku klienta.

– Pozwól, aby piwo się uspokoiło. To zajmie ok. 2 minuty.

A to już wiesz?  Jak budować przyjaźń? Rady od PANUL.

 

5. Dolewka tzw „back to black”

– Po dwóch minutach pora na dopełnienie szklanki – trzymaj ją prosto pod kranikiem.

– Odchyl kranik do tyłu (od siebie) i dopełnij szklankę do momentu, gdy piana będzie tuż ponad krawędzią szklanki.

– Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa,

– Unikaj przelania i nigdy nie używaj szpatułki do odcięcia piany

 

6. Podanie

–  Podaj idealnie nalaną szklankę Guinnessa pewną ręką i bez rozlewania.

 

Takie dwuetapowe nalewanie gwarantuje, że barman, niezależnie od miejsca, poda doskonałą pintę za każdym razem – smaczną i dobrze się prezentującą.

 

W celu uzyskania więcej informacji prosimy o kontakt:

 

Leszek Dąbrowski

e. [email protected]

Be Communications

 

Więcej informacji na temat odpowiedzialnego picia można znaleźć na stronie www.DrinkIQ.com

 

 

Słowa GUINNESS i powiązane logo są znakami towarowymi.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka. Styl życia, LIFESTYLE - Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy