W kuchni Cooking Challenge prawdziwy wojownik. Przychodzi z misją pokazania, że nie powinniśmy oceniać ludzi przez stereotypy, tak jak nie ocenia się książki po okładce.
Komputronik zdradza aktualne hity zakupowe i podpowiada, jakie prezenty na pewno ucieszą obdarowanych.
W ramach Pikniku Naukowego organizowanego przez Uniwersytet Dziecięcy UMCS w Lublinie, dzieci staną przed szansą ustanowienia zupełnie nowego Rekordu Polski. A jeśli frekwencja dopisze, to nawet dwóch!
BAKALIOWE KIESZONKOWE HELIO są idealne do chrupania na zdrowie, na drugie śniadanie i w ciągu dnia… zwłaszcza gdy jesteśmy w biegu. A sprawdzą się w każdej sytuacji, w wolnej chwili, podczas przerwy w szkole, na uczelni, w pr
W weekend w Krakowie wyłoniono laureatów dwóch prestiżowych konkursów baristycznych organizowanych przez Caffè Vergnano. Tytuł Best Barista 2019 przypadł Mariuszowi Bałutowi, natomiast najlepszym basistą w konkursie Race to R
„Smak wolności” to kolejny dokument z cyklu „Idąc własną drogą: kobiety, które inspirują”, przedstawiającego niezwykłe kobiety i ich pasję do zmieniania świata. Tym razem kamera towarzyszyć będzie Kimi Werner w pos
Już w 1 lipca w Centrum Praskim Koneser rozpoczyna się wakacyjny cykl wydarzeń pod hasłem Lato Konesera. Od początku lipca do końca sierpnia, codziennie będzie można wziąć udział w wielu bezpłatnych atrakcjach.
W Walentynki stwierdzenie „przez żołądek do serca” nabiera jeszcze głębszego znaczenia. Tego dnia większość restauracji oferujących wyjątkowe, walentynkowe menu dla dwojga czeka oblężenie. Jeśli więc nie pomyśleliśm
Jednym z wiodących trendów w 2018 roku jest tasting menu. Menu degustacyjne wywodzi się z zachodu i jest od lat sposobem szefów kuchni, aby dobrze zaprezentować siebie, swoje umiejętności, dbając przy tym o to, aby klient cieka